Dubbel Vier

Vrijheidsschrijvers: Niels Wijnen en Myrthe Bekkers

Veteraan: Alfred Kool

Het verhaal van onze veteraan

Kapitein Kool is voor zijn tijd in het leger op uitzending in Libanon geweest als voorlichtingsofficier. Hij heeft daar veel vreemde en ontzettende dingen meegemaakt maar is daar wel weggegaan met het gevoel dat hij daar goed heeft kunnen helpen. Meneer Kool kwam voor ons heel erg over als een nuchter persoon die wel altijd een koel hoofd weet te houden. Hij probeerde ook zo veel mogelijk msnsen te helpen waar het kon en is ook open voor nieuwe culturen.

Wat ons het meest is bijgebleven van zijn verhaal is wanneer hij vertelde over hoe hij een keer onder schot werd gehouden door een 15 jarige, je staat eigenlijk onder zijn genade, maar hij is nog zo jong dat hij helemaal niet zo goed door heeft waar hij mee bezig is.

De gedachte achter het kunstwerk

De gedachte achter ons kunstwerk was om iets moois te maken voor onze veteraan waar hij ook zijn eigen verhaal in kon herkennen. Daarom hebben wij het blad wat hij altijd uitbracht (Dubbel Vier) zelf nagemaakt en zijn eigen verhaal er in verwerkt. Maar wij wilden nog een artistieke draai er aan geven en hebben daarom een helm gekocht en die hebben wij gecamoufleerd met bladeren geknipt uit een kopie van onze versie van Dubbel Vier. Wij vonden dit belangrijk omdat wij iets moois hebben gemaakt voor Kapitein Kool en daarnaast ook nog een kunstwerk wat zijn functie en werk in Libanon symboliseert.

Wat neem je mee van operatie vrijheidsschrijvers?

Wij nemen heel veel nieuwe ervaring mee en hebben veel geleert, bijvoorbeeld hoe je goed een verhaal vertelt, hoe de dynamiek in een project er een beetje aan toe gaat. Wij hebben daarnaast ook nog een kunst- en geschiedenis les gehad en nog veel meer leerzame ervaringen. Daarnaast hebben wij ook nieuwe mensen leren kennen en ook een hele interessante tentoonstelling meegemaakt. Kortom; Van operatie vrijheidsschrijvers hebben wij héél veel geleerd en ook supergave nieuwe ervaringen opgedaan.